Tapaskjøttboller

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kjøttboller som fingermat er en klassiker. Her er en oppskrift som er litt spicy og med masse god smak. 

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk sjalottløk
  • 12 stk rød chili
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts muskatblomme
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ss strøkavring
  • 1 stk egg
  • 2 ss smør til steking

Til steking:

  • 2 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 2 fedd finhakket hvitløk

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk og chili og bland dette inn i kjøttdeigen sammen med salt, krydder og kavring. Rør godt og bland forsiktig inn egget.
  2. Rull små kjøttboller for hånd.
  3. Finhakk timian og hvitløk. Stek kjøttbollene på middels varme i en stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett timian og hvitløk mot slutten av steketiden. Skru av varmen og la det steke videre på ettervarme i et par minutter.
  4. Stikk en tannpirker i hver kjøttbolle og server.  

 Server gjerne sammen med en god salsa, litt focaccia og aioli.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.