Ingredienser

  • 1 pk butterdeig
  • ca. 2 ss hvetemel
  • 2 stk. rødløk
  • 2 begre cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
Del

Små tomatterter

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med få og enkle ingredienser lager du disse nydelige små tomattertene som er nydelige som en av flere retter på et tapas- eller buffetbord. Du kan også lage dem større, og servere dem som en selvstendig rett, kanskje med en grønn salat ved siden av.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 pk butterdeig
  • ca. 2 ss hvetemel
  • 2 stk. rødløk
  • 2 begre cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Dryss litt mel på benken og legg butterdeigsplatene til tining.
  2. Skjær rødløk i skiver og del tomatene i to.
  3. Varm olje i en stekepanne og stek løken til den begynner å bli gyllen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  5. Del butterdeigsflakene i to og klem dem ned i formene. Dra av overflødig deig med fingrene (da får du nok deig til to til).
  6. Fordel den stekte løken i formene og legg halve cherrytomatene på toppen. Dryss over litt hakket timian og noen dråper olivenolje.
  7. Stek tertene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til butterdeigen har fått fin, gyllen farge, og tomatene har falt sammen. Pynt med frisk rosmarin og server.

Tertene kan lages i god tid og varmes opp i ovnen i 10 minutter. De kan også fryses, og smaker like godt lune eller kalde.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant