Cupcakes med oreokrem

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Elsker du oreokjeks er dette en cupcake for deg! Sprø sjokoladekjeks, saftig vaniljemuffins og en deilig, myk oreokrem – superdigg for både store og små!

Ingredienser

20
Porsjoner
  • 4 stk egg
  • frø fra 1 stk vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte
  • 20 stk oreo-kjeks (kan sløyfes)

Oreokrem:

  • 5 dl matfløte
  • 240 g mascarponeost
  • 125 g siktet melis
  • frø fra 1 stk vaniljestang
  • 1 pk oreo-kjeks

Slik gjør du

Forvarm stekeovn til 180 °C.

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at muffinsen skal holde formen bedre. Legg en oreokjeks i bunnen av hver form. Fordel røren i formene og stek kakene midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl. 
  4. Pisk sammen kremfløte, mascarpone, melis og frø fra vaniljestang i en mikser på lav hastighet et lite minutt. Øk farten og pisk deretter på middels til høy hastighet i 3-4 minutter. Kremen skal være luftig og myk. Pass på at du ikke pisker kremen for mye, da vil den sprekke.
  5. Knus oreokjeks og vend smulene inn i kremen. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt frostingen på muffinsene. Dryss gjerne litt knust oreokjeks over som pynt. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.