Lagre

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 skiver loff eller lyst brød
  • 1 dl melk
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 5 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss olje til steking
Del

Kjøttboller med koriander

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse kjøttbollene med masse smak av koriander er enkle å lage og smaker utrolig godt. Nyt dem som en av flere tapasretter med en god salat, i en pasta eller med ris og en god saus. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 skiver loff eller lyst brød
  • 1 dl melk
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 5 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss olje til steking

Slik gjør du

  1. Rør kjøttdeigen godt med salt og spisskummen.
  2. Fjern skorpen på brødet og riv den i mindre biter med hendene. Ha dem i en bolle og hell over melken. La trekke i 5 minutter.
  3. Finhakk løk, hvitløk og koriander. Bland alt sammen og rull til små kjøttboller.
  4. Visp sammen egg i en dyp tallerken. Ha hvetemel i en annen tallerken. Vend kjøttbollene først i eggblandingen og deretter i hvetemelet.
  5. Varm en stekepanne og ha i olje. Stek kjøttbollene på middels varme til de er gylne på begge sider. Senk varmen, sett på lokk og la bollene ettersteke i 5 minutter til er gjennomstekte.
Bruk den grove siden på et rivjern når du skal ha veldig finhakket løk, og den fine delen når du skal ha finhakket hvitløk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant