Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Aioli med rosèpepper

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts rosépepper
Del

Aïoli med rosépepper

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Aïoli er en hvitløkduftende variant av majones man fåri hele middelhavsområdet. Her har vi laget en vri med rosépepper, som gir den en leken og annerledes vri.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts rosépepper

Slik gjør du

1. Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning.

2. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk.

3. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og lett knust rosepepper.

Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker. Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 09.02.2023 10:50:51