Ingredienser

  • 1 kg frisk sjampinjong
  • 2 stk. vårløk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 5 kvister frisk timian
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Marinerte sjampinjonger

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Friske sjampinjonger og aromasopp er alltid tilgjengelige i butikken, og er gode å marinere med hvitløk og urter, slik vi har gjort her. I soppsesongen kan du gjøre det samme med for eksempel kantareller. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg frisk sjampinjong
  • 2 stk. vårløk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 5 kvister frisk timian
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Børst rester av jord av soppen, og del dem i mindre biter (i to eller fire, avhengig av størrelsen). Ha soppen i et dørslag og skyll godt.
  2. Hell soppen i en vid kjele og damp den på middels varme til soppen endrer farge og gir fra seg væske. Rør om av og til, og la soppen koke i ca. 10 minutter.
  3. Hell av det meste av væsken. Skjær vårløk i tynne ringer, grovhakk hvitløk og urter. Bland soppen sammen med vårløk, hvitløk, urter, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og hell i en skål. Avkjøl og sett kaldt til servering.
  4. Ha soppen på glass og fyll opp med olje så det dekker godt. Skru på lokk og sett glassene mørkt og kaldt, så holder de seg i minst en måned.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant