Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aprikoskompott

Ingredienser

  • 400 g tørket aprikos
  • 4 dl eplemost
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker
Del

Aprikoskompott

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tørkede aprikoser er supert å bruke til mer enn snacks! Lag en deilig aprikoskompott som passer perfekt til ost.

Kompotten smaker nydelig til moden ost, men kan også brukes på frokostblanding eller som marmelade.

Prøv gjerne å lage kompotten med en blanding av aprikos og tørkede tranebær! Eller bland inn noen hakkede pistasjnøtter mens kompotten koker - de gir deilig tyggemotstand.

Kompotten kan oppbevares i tett glass i kjøleskap i minst en måned.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g tørket aprikos
  • 4 dl eplemost
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og kutt aprikosene i tynne strimler.
  2. Ha de strimlede aprikosene i en liten kjele sammen med eplemost, sitronsaft og sukker. Kok opp og senk temperaturen. La kompotten småkoke til den tykner. Rør om av og til så den ikke brenner seg.
  3. Hell kompotten i små glass og oppbevar den kaldt til den skal serveres.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 25.03.2023 09:24:31