Aprikoskompott

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Tørkede aprikoser er supert å bruke til mer enn snacks! Lag en deilig aprikoskompott som passer perfekt til ost.

Kompotten smaker nydelig til moden ost, men kan også brukes på frokostblanding eller som marmelade.

Prøv gjerne å lage kompotten med en blanding av aprikos og tørkede tranebær! Eller bland inn noen hakkede pistasjnøtter mens kompotten koker - de gir deilig tyggemotstand.

Kompotten kan oppbevares i tett glass i kjøleskap i minst en måned.

Ingredienser

  • 400 g tørket aprikos
  • 4 dl eplemost
  • saften av ½ stk sitron
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og kutt aprikosene i tynne strimler.
  2. Ha de strimlede aprikosene i en liten kjele sammen med eplemost, sitronsaft og sukker. Kok opp og senk temperaturen. La kompotten småkoke til den tykner. Rør om av og til så den ikke brenner seg.
  3. Hell kompotten i små glass og oppbevar den kaldt til den skal serveres.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.