Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frittata med spinat og parmesan

Frittata med spinat og parmesan

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g frisk spinat
  • ca. 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 8 stk. egg
  • 5 ss pinjekjerner (kan sløyfes)
  • 0,5 dl revet parmesan eller annen vellagret ost
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 324 kcal
Fett 24 g
Protein 20 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smakfull eggepanne blir alltid mottatt med glede, og passer like god til middag som på tapas- eller buffetbordet.  Del den i snipper og server varm eller lun, gjerne med et ekstra dryss parmesan.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g frisk spinat
  • ca. 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 8 stk. egg
  • 5 ss pinjekjerner (kan sløyfes)
  • 0,5 dl revet parmesan eller annen vellagret ost
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 324 kcal
Fett 24 g
Protein 20 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Skyll spinaten godt og la vannet renne av (bruk gjerne salatslynge).
  2. Del løken i skiver.
  3. Smelt smør i en varm stekepanne og fres løk og hvitløk til den blir myk og blank og begynner å få farge. Ha i spinaten og fres den til den faller sammen.
  4. Visp sammen eggene og krydre med salt og pepper. Bland inn halvparten av revet parmesan og hell blandingen i stekepannen.
  5. Bruk en stekespade og rør i massen til den begynner å stivne. Senk varmen og legg på lokk. La frittataen steke ferdig på lav varme til den har stivnet helt, ca 20 minutter.  Tiden vil variere med tykkelsen på frittataen.
  6. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne til de er jevnt gylne. Dryss dem over frittataen sammen med resten av parmesanen. 
    Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan frittataen stekes ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen og tykkelsen på frittataen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 06.11.2024 02:31:20