Noe barna liker

Vanlige hverdager er det vi har flest av, og ett av de store, hverdagslige spørsmålene er hva man skal finne på til middag. En halvtimes tid er det de fleste har satt av til å tilberede et næringsrikt og samlende måltid for familien.

Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet ikke både skal være mettende, sunt og næringsrikt. Dessuten er det viktig at det er noe som barna liker. Dersom barna ikke spiser maten, så hjelper det ikke om den er aldri så sunn.

Men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken middag som får suksess hos den yngdre garde eller ikke. Noen ganger er barna skrubbsultne, og kan spise hva som helst. Andre ganger er de slitne, leie og eier ikke matlyst. Som forelder er det viktig å ikke gi opp eller ta det personlig om barna ikke liker maten eller spiser dårlig. Smak og preferanser er noe som stadig er i utvikling, så det er viktig at de stadig blir utfordret på å smake nye ting.

På dager med liten tid er gjerne også fantasien dårlig for å prøve noe nytt til middag. Derfor kan det være lurt å planlegge middagene, ihvertfall for et par dager, om det blir litt mye å planlegge for en hel uke.

For å gjøre det litt enklere for deg å finne på noe godt til familiens middag på en helt vanlig hverdag har vi nå samlet et knippe gode forslag som du ser under.

Vi håper det faller i smak for både store og små. God middag!

 

Flere forslag til rask og sunn hverdagsmat finner du her.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.