Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Middag

Noe barna liker

Vanlige hverdager er det vi har flest av, og ett av de store, hverdagslige spørsmålene er hva man skal finne på til middag. En halvtimes tid er det de fleste har satt av til å tilberede et næringsrikt og samlende måltid for familien.

Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet både skal være mettende, sunt og næringsrikt. Dessuten er det viktig at det er noe som barna liker. Dersom barna ikke spiser maten, så hjelper det ikke om den er aldri så sunn.

Men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken middag som får tommel opp fra juniorene. Noen ganger er barna skrubbsultne, og kan spise hva som helst. Andre ganger er de slitne, leie og eier ikke matlyst. Som forelder er det viktig å ikke gi opp eller ta det personlig om barna ikke liker maten eller spiser dårlig. Smak og preferanser er noe som stadig er i utvikling, så det er viktig at de stadig blir utfordret på å smake nye ting.

På dager med liten tid er gjerne også fantasien dårlig for å prøve noe nytt til middag. Derfor kan det være lurt å planlegge middagene, i alle fall for et par dager, om det blir litt mye å planlegge for en hel uke.

Middag for hele familien

Pannekaker

Pannekaker er utvilsomt en av de store middagsfavorittene i barnefamilier. Bytter du ut halvparten av melet med sammalt hvetemel eller tilsetter litt ekstra med havregryn i pannekakerøren, så får du grove pannekaker som er litt sunnere. Du kan også servere fylte pannekaker med kjøttfyll, fleskepannekaker eller pannekaker med vegetarisk fyll. Blir du lei av å steke én og én pannekake, så kan du helle pannekakerøren i en langpanne og steke pannekaker i ovnen. Pannekaker kan serveres på mange måter!

Pannekaker til middag og pannekaker til dessert

Kjøttkaker

Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage. Ha alle ingrediensene til kjøttfarsen i en foodprosessor og kjør i 10-20 sekunder, til farsen er jevn og fin. Form deretter farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann. Stek deretter kakene raskt i en stekepanne, til de har fin farge på begge sider. Deretter kan du koke kjøttkakene ferdig i en brun saus. Sausen kan du også lage fra bunnen av. Varier kjøttkakene med god kålstuing, gulrotstuing, makaronistuing eller ertepuré.

Vi kan også anbefale å variere kjøttkakene med benløse fugler, svenske wallenbergare, pannebiff eller hverdagskaker. Et annet alternativ er å lage mindre kjøttboller og servere med fløtesaus eller pasta og tomatsaus.

Gryteretter

Travle barnefamilier foretrekker ofte å lage raske gryteretter til middag. For eksempel er både lapskaus med kjøttdeig og hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt ferdiglaget på under 20 minutter, mens chili con carne, kyllinggryte med kokosmelk og thaigryte med strimlet svinekjøtt tar 20-40 minutter å lage og er innenfor den tiden de fleste har satt av til å lage middag.

Gryteretter med kylling

Fiskeretter for familien

Kremet fiskesuppe er en ujålete fiskesuppe som du enkelt lager fra bunnen av. Her kan du bruke både rød og hvit fisk, og av grønnsaker kan du variere mellom frosne erter og gulrotterninger og purrestrimler. Når du har laget suppen noen ganger, så er den ferdig på rundt 20 minutter.

Et annet smakfullt og godt alternativ er en alt i ett-form med laks og grønnsaker. Den tar fort 40 minutter å lage, men det er lite arbeid med å lage middagen. Mens formen står i ovnen, så rekker du å se over litt av leksene til den håpefulle.

Tredje alternativ med fisk er fiskegrateng. Den er litt mer omstendelig å lage fra bunnen av, men gratengen blir supergod!

Fisk til middag

For å gjøre det litt enklere for deg å finne ut hva du skal servere til middag i dag har vi samlet et knippe gode forslag som du ser under. Vi håper det faller i smak for både store og små. God middag!

Flere forslag til rask og sunn hverdagsmat finner du her.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 25.05.2024 03:02:27