Kyllinggryte med kokosmelk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En enkel, rask og velsmakende rett med strimlet kyllingkjøtt, som du har på bordet i løpet av en liten halvtime. Vi har brukt vanlig karripulver, men du kan godt spice den opp med currypaste om du liker det litt hot.

Ingredienser

  • 200 g jasminris
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt hvitløk
  • 12 ts gurkemeie
  • ca. 112 ts karri , gjerne thai-karri (sterkere)
  • 2 ss olje til steking
  • 400 g strimlet kyllingkjøtt
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • Ca. 12 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 stk gulrot
  • 1 pakke sukkererter evt. aspargesbønner
  • 1 boks hermetiske vannkastanjer
  • 2 ss hakket frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. Fres løk, hvitløk, gurkemeie og karri i olje. Tilsett kyllingkjøtt og krydre med salt og pepper. Stek til kjøttet er hvitt.
  3. Tilsett buljong og kokosmelk la det koke et par minutter. Del gulroten på langs og kutt den i tynne skiver på skrå, og sukkerertene i to på skrå. Hell vannet av vannkastanjene. Ha grønnsaker og vannkastanjer i gryten. Kok opp og la alt trekke i 4-5 minutter.
  4. Dryss over hakket koriander og server med den kokte risen.
Om du skal lage en større porsjon, vær oppmerksom på at det ikke er nødvendig med all væsken. Tilsett litt og litt til du har ønsket mengde og konsistens.
Bytt ut grønnsakene med dine favorittgrønnsaker. Aspargesbønner, squash, vårløk og stilkselleri passer også godt i denne retten! Du kan også bruke kyllingfilet eller rester av stekt kylling i retten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.