Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 stk. purre
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. tomat
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Kjøttdeiggryte

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Enkel og mild hverdagsgryte med kjøttdeig. Sammen med en god, hjemmelaget potetmos kan vi love deg et supert middagsmåltid som faller i smak hos alle aldersgrupper. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 stk. purre
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. tomat
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Start med å skrelle poteter og dele dem i grove biter til potetmos. Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet.
  2. Varm opp melk til like under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket tykkelse. Smak til med krydder.
  3. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter.
  4. Kutt purre fint og finhakk hvitløk. Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Server sammen med flatbrød og rørte tyttebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant