Ingredienser

  • 300 g kjøttpølse
  • 8 stk. melen potet
  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. persillerot i terninger
  • 8 dl vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Pølselapskaus

(6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lapskaus er raskt og enkelt å lage, og er populært hos både små og store. Her har vi brukt kjøttpølser i lapskausen, men du kan like gjerne bytte ut pølsene med litt rester av kylling eller annet kjøtt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 300 g kjøttpølse
  • 8 stk. melen potet
  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. persillerot i terninger
  • 8 dl vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell og del poteter og grønnsaker i omtrent like store biter.
  2. Ha grønnsakene i en kjele og tilsett vann og buljongtrening. Kok opp, senk varmen og la alt koke til grønnsakene er helt myke og potetene begynner å mose seg.
  3. Del pølsene på langs og trekk av skinnet. Del dem i biter på størrelse med grønnsakene og ha dem i kjelen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. La det hele bli gjennomvarmt. Dryss hakket bladpersille på toppen ved servering.

Server gjerne lapskausen med flatbrød og tyttebærsyltetøy.

Vil du lage ekstra lettvint pølselapskaus kan du bruke ferdig lapskausblanding. Om du synes lapskausen blir litt tynn, kan du røre inn litt litt potetmospulver og koke opp på nytt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant