Pølselapskaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lapskaus er raskt og enkelt å lage, og en rett som er populær hos både små og store. Her har vi brukt kjøttpølser i lapskausen, men du kan like gjerne bytte ut pølsene med litt kylling lårfilet eller annet kjøtt. 

Ingredienser

  • 300 g kjøttpølse
  • 2 ss margarin
  • 8 stk melen potet
  • ½ stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk persillerot i terninger
  • 8 dl vann
  • 2 stk buljongterning (grønnsak- eller kylling-)
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell og del poteter og grønnsaker i omtrent like store biter.
  2. Ha grønnsakene i en kjele og tilsett vann og buljongtrening. kok opp, senk varmen og la altkoke til grønnsaene er helt myke og poteten begynner å mose seg.
  3. Del pølsene på langs og trekk av skinnet. Del dem i biter på størrelse med grønnsakene og la dem i kjelen. smak til med salt og kvernet pepper.
  4. La det hele bli gjennomvarmt. Dryss hakket bladpersille på toppen ved servering.

Server gjerne lapskausen med flatbrød og tyttebærsyltetøy.

Vil du lage ekstra lettvint pølselapskaus kan du bruke ferdig lapskausblanding. Om du synes lapskausen blir litt tynn, kan du tilsette litt potetmospulver.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.