Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålstuing

Kålstuing

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 700 g hodekål
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kokevann
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjøttkaker med kålstuing er en av de norske middagsklassikerne gjennom tidene. Kålstuing passer også til tradisjonsrike måltider som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og røyke- og spekesild. Kålstuing er også nydelig til alle typer pølseretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 700 g hodekål
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kokevann
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
Kålstuing er godt tilbehør til mange tradisjonelle retter, som for eksempel kjøttkaker i brun saus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 20:05:12