Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålstuing

Kålstuing

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 700 g hodekål
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kraft fra koking
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjøttkaker med kålstuing er en av de norske middagsklassikerne gjennom tidene. Kålstuing passer også til tradisjonsrike måltider som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og røyke- og spekesild. Kålstuing er også nydelig til alle typer pølseretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 700 g hodekål
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kraft fra koking
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.
  2. Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk saus. La sausen koke ca 5 minutter. Tilsett den kokte kålen og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Tips: For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.

Kålstuing er godt tilbehør til mange tradisjonelle retter, som for eksempel kjøttkaker i brun saus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB15 22.09.2023 22:54:26