Ingredienser

  • 600 g torskefilet , uten skinn og bein
  • 8 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl griljermel eller brødrasp
  • 3 ss margarin til steking

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Råkostsalat:

  • 4 stk. revet gulrot
  • 2 stk. appelsin , skåret i skinnfrie appelsinbåter
Del

Hjemmelagde fiskepinner

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fiskepinner lager du enkelt selv! Velg den fisken du og barna liker best og bruk gjerne hjemmelaget brødrasp. Det gir en ekstra sprø, fin skorpe på fisken.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g torskefilet , uten skinn og bein
  • 8 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl griljermel eller brødrasp
  • 3 ss margarin til steking

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Råkostsalat:

  • 4 stk. revet gulrot
  • 2 stk. appelsin , skåret i skinnfrie appelsinbåter

Slik gjør du

  1. Skjær fiskefilet i 4-5 cm brede stykker.
  2. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål, visp sammen egg i en annen skål og ha griljermel i en tredje skål. Vend fiskestykkene først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermel. Legg dem på bakepapir til alle er panert.
  3. Varm en vid stekepanne og smelt margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i fiskestykkene. Stek dem på middels varme til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side avhengig av tykkelse på fiskestykkene. Legg dem over på litt tørkepapir så det kan trekke til seg noe av fettet.
  4. Riv gulrot og bland med appelsinsaft. Smak eventuelt til med litt sukker, salt og pepper.

Server fiskepinner med råkost og kokte poteter. Remulade smaker også godt til.

Til variasjon kan du gjerne ha litt revet sitronskall, ulike krydder og friske urter i melblandingen.

Har du brød som er blitt tørt er det supert å lage eget griljermel.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant