Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasuppe

Søte fristelser

Ta en titt på våre desserter! Planlegg en komplett meny med en søt og syndig avslutning. Et skikkelig måltid er ikke komplett uten en søt finale.

Planlegg en komplett meny!

Det kan være lurt å tenke på desserten i helhet med resten av menyen så måltidet blir balansert og gjennomtenkt. Serverer du en tung hovedrett er det lurt med en frisk og lett dessert, som for eksempel sorbet, vaniljeis med varme bær eller fruktsalat. Panna cotta og fromasjer kan virke lettere ved å tilsette sitrus som frisker opp og gir et inntrykk av en lett dessert, selv om den er laget med tyngere ingredienser som fløte.

Serverer du en lettere hovedrett kan du balansere den med en tyngere dessert som for eksempel sjokolademousse og sjokoladefondant. Serverer du en tradisjonsrett kan det være fint å holde den røde tråden i menyen og servere en tradisjonsdessert, som for eksempel tilslørte bondepiker

Har du grillfest kan du slenge desserten på grillen!

Velg dessert etter sesong

Den norske jordbærsesongen er kort, så nyt gjerne bærene i fullt monn når bærene er på sitt beste. 

Her i Norge bør vi benytte oss godt av råvarene vi har i de forskjellige sesongene. På våren bugner det av rabarbra som er ypperlig i flere desserter som for eksempel rabarbrapai eller rabarbrasuppe. Går man ut i skogen finner man granskudd som kan bli til granskuddsirup som serveres over vaniljeis

Høsten er den beste tiden for frukt og bær i Norge. Når de aller beste jordbærene kommer mot høsten kan man lage jordbærfromasj eller hjemmelaget vaniljeis med friske jordbær. Ta i bruk andre råvarer som epler, plommer, pærer og andre bær i for eksempel smuldrepaiplommeclafoutis eller bærkompott. Ønsker du å holde det enkelt og tradisjonellt kan du servere frukt og bær i sesong med fløte og litt sukker. 

Les mer om høstens desserter!

Mot vinteren så kommer først julen og alt godt som hører til. Her passer det ofte med noe litt tyngere enn i de andre sesongene, men om man serverer f.eks sjømat utover vinteren når det er på sitt aller beste, kan det være lurt å tenke litt lettere på desserten igjen som denne sitronfromasjen. Sjømat er lett mat og sitron er alltid en god kombinasjon, også til dessertene. Generelt om vinteren passer det godt med noe litt tyngere som for eksempel sjokoladepudding eller sjokoladefondant

Enkelt eller mer avansert

Kompott av frukt og bær er enkelt å lage, men smaker helt nydelig!

Om du lager dessert du skal servere i et middagsselskap kan det være lurt å velge noe du allerede vet du kan. På denne måten er du sikker på at det blir bra og at gjestene blir positivt overrasket, og sitter igjen med et godt inntrykk av måltidet. 

Blant våre desserter finner du alt fra enkle og snarlagde desserter til avanserte kreasjoner som kaller på stående applaus rundt bordet. Enhver sjokoladeelsker bør dessuten finne minst én favoritt blant oppskriftene, enten smaken går i retning av uskyldshvit sjokoladeparfait eller syndigmørk sjokoladefondant.

Lykke til med dessertene, og ikke minst, kos deg! 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB15 01.04.2023 03:07:24