Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasuppe

Søte fristelser

Ta en titt på våre desserter! Planlegg en komplett meny med en søt og syndig avslutning. Et skikkelig måltid er ikke komplett uten en søt finale.

Planlegg en komplett meny!

Det kan være lurt å tenke på desserten i helhet med resten av menyen så måltidet blir balansert og gjennomtenkt. Serverer du en tung hovedrett er det lurt med en frisk og lett dessert, som for eksempel sorbet, vaniljeis med varme bær eller fruktsalat. Panna cotta og fromasjer kan virke lettere ved å tilsette sitrus som frisker opp og gir et inntrykk av en lett dessert, selv om den er laget med tyngere ingredienser som fløte.

Serverer du en lettere hovedrett kan du balansere den med en tyngere dessert som for eksempel sjokolademousse og sjokoladefondant. Serverer du en tradisjonsrett kan det være fint å holde den røde tråden i menyen og servere en tradisjonsdessert, som for eksempel tilslørte bondepiker

Har du grillfest kan du slenge desserten på grillen!

Velg dessert etter sesong

Den norske jordbærsesongen er kort, så nyt gjerne bærene i fullt monn når bærene er på sitt beste. 

Her i Norge bør vi benytte oss godt av råvarene vi har i de forskjellige sesongene. På våren bugner det av rabarbra som er ypperlig i flere desserter som for eksempel rabarbrapai eller rabarbrasuppe. Går du ut i skogen på forsommeren finner du granskudd som kan kokes til granskuddsirup som smaker nydelig over vaniljeis

Sommeren og høsten er den beste tiden for frukt og bær i Norge. Når de aller beste jordbærene kommer om sommeren kan du lage jordbærfromasj eller hjemmelaget vaniljeis med friske jordbær. Utover høsten bugner det av norske epler, plommer og pærer, og rips, bringebær, solbær og andre bær, og vi kan fråtse i deilige desserter som dessertomelettsmuldrepaiplommeclafoutis eller bærkompott. Ønsker du å holde det enkelt og tradisjonellt kan du godt servere frukt og bær i sesong på enkleste vis, med fløte og litt sukker. 

Les mer om høstens desserter!

Sjømat  og skalldyr er på sitt aller beste om vinteren, og etter et sjømatmåltid passer det godt med en frisk dessert, som denne sitronfromasjen. De beste sitronene er også i butikkene i vintermånedene. Med vinteren kommer julen og alt godt som hører den til. Her passer det ofte med litt tyngere måltider enn i de andre sesongene, og også dessertene kan være kraftige, for eksempel karamellpudding med spennende tilbehør, sjokoladepudding eller sjokoladefondant. Eller lag en liten lekkerbisken av krumkaker fylt med krem og bær.

Enkelt eller mer avansert.

Kompott av frukt og bær er enkelt å lage, men smaker helt nydelig!

Når du skal lage dessert til et middagsselskap er det lurt å velge en rett du har laget tidligere og vet du lykkes med. Eller velg en dessert du kan forberede i god tid, og som bare trenger en siste finish før servering. Panna cotta, créme brulée eller hjemmelaget is kan du lage flere dager før gjestene kommer, og smaker alltid godt. 

Blant våre desserter finner du alt fra enkle og snarlagde desserter til elegante kreasjoner som kaller på applaus fra gjestene. Hva med å slå på stortromma med en imponerende omelette norvégienne? Eller lokk følelsene fram hos gjestene dine med den gode, gamle klassikeren mandelkjernepudding.

Lykke til med dessertene, og ikke minst, kos deg! 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 27.05.2024 08:21:41