Lagre

Ingredienser

  • 500 g risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g skåldede mandler
  • 70 g grov marsipan
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl kirsebærsaft
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 boks hermetiske kirsebær
  • 2 ss sukker
Del

Ris a la mande

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ris a la mande er den danske varianten av riskrem. Med ingredienser som marsipan og kirsebær kan desserten kalles eksklusiv. Nyt den!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 500 g risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g skåldede mandler
  • 70 g grov marsipan
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl kirsebærsaft
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 boks hermetiske kirsebær
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Pisk kremfløten stiv. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett disse i kremen. 
  2. Riv marsipan på et rivjern. Hakk skåldede mandler grovt. Tilsett begge deler i kremen.
  3. Lag en jevning av litt av saften og potetmelet. Ha resten av ingrediensene til sausen i kjele, og kok opp. Ta kjelen av platen, og rør inn jevningen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant