Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Fruktsalat

Under 650 Kalorier

Ingredienser

Sukkerlake:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl vann
  • 50 g sukker

Frukt:

  • 2 stk. appelsin
  • 1 pk grønne druer , á 500 g
  • 200 g jordbær
  • 1 stk. banan
  • 2 stk. rød eple
  • 4 ss grovhakkede mandler (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

338kcal

Energi

8g

Fett

5.7g

Protein

57g

Karbohydrater

1.5mg

Jern

Del

Fruktsalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fruktsalat er alltid en sikker vinner! Det er en dessert som er enkel å servere til mange gjester, og de aller fleste liker. Varier gjerne med frukt og bær i sesong.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Sukkerlake:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl vann
  • 50 g sukker

Frukt:

  • 2 stk. appelsin
  • 1 pk grønne druer , á 500 g
  • 200 g jordbær
  • 1 stk. banan
  • 2 stk. rød eple
  • 4 ss grovhakkede mandler (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

338kcal

Energi

8g

Fett

5.7g

Protein

57g

Karbohydrater

1.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Kok opp vann, sukker og vaniljestang og frø. Avkjøl.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær topp og bunn av appelsin. Skjær av resten av skallet slik at du fjerner den hvite hinnen. Legg appelsinen i den ene hånda og skjær ut skinnfrie fileter ved å skjære tett inntil hinnene, mens du snur på appelsinen i hånda. Ha appelsinfiletene i en bolle eller i en skål.
  3. Skjær druer i to, jordbær i fire. Rens banan og del den i skiver og skjær eple i båter. Ha frukten i bollen sammen med appelsinen og vend alt forsiktig sammen.
  4. Hell over sukkerlaken og la frukten trekke litt i laken før servering. Server eventuelt med grovhakkede mandler.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB14 27.11.2022 03:50:33