Fruktsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Fruktsalat er alltid en sikker vinner! Det er en dessert som er enkel å servere til mange gjester, og de aller fleste liker. Varier gjerne med frukt og bær i sesong.  

Ingredienser

Sukkerlake:

  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl vann
  • 50 g sukker

Frukter:

  • 2 stk appelsin
  • 1 pk grønne druer , á 500 g
  • 200 g jordbær
  • 1 stk banan
  • 2 stk rød eple
  • 4 ss grovhakkede mandler (kan sløyfes)
Vis næringsinnhold
Energi
338kcal
Fett
8g
Protein
5.7g
Karbohydrater
57g
Jern
1.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Kok opp vann, sukker og vaniljestang og frø. Avkjøl.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær topp og bunn av appelsin. Skjær av resten av skallet slik at du fjerner den hvite hinnen. Legg appelsinen i den ene hånda og skjær ut skinnfrie fileter ved å skjære tett inntil hinnene, mens du snur på appelsinen i hånda. Ha appelsinfiletene i en bolle eller i en skål. 
  3. Skjær druer i to, jordbær i fire. Rens banan og del den i skiver og skjær eple i båter. Ha frukten i bollen sammen med appelsinen og vend alt forsiktig sammen. 
  4. Hell over sukkerlaken og la frukten trekke litt i laken før servering. Server eventuelt med grovhakkede mandler. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.