Granskuddsirup

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Om våren spirer granskuddene på grantrærne, og plukker du de små ferske skuddene som enda ikke har begynt å sprike kan du bli belønnet med en deilig granskuddsirup. Oppskriften er på et glass sirup, men plukk alt du klarer, mål opp væsken og tilsett sukker deretter, så får du masse deilig sirup å kose deg med resten av året. 

Ingredienser

 • ca. 10 dl granskudd
 • ca. 1,5 l vann
 • ca. 6 dl sukker

Slik gjør du

 1. Ha granskudd i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok opp, og la det koke i ca. 25 minutter.
 2. Sil av granskuddkraften. Bruk en tett sil eller et klede. Mål opp granskuddsaften og beregn 2 deler sukker på 3 deler væske. Ha granskuddsaften tilbake i kjelen sammen med sukker. Kok opp på middels varme, og la det koke til væsken tykner og får en tynn sirupkonsistens. Bruk en skje og fjern hvitt skum som danner seg langs kanten av kjelen underveis i kokingen.
Har du plukket mye granskudd, koker du dem og siler av. Deretter måler du opp væsken, og tilsetter sukker etter mengden væske. Regn 2 deler sukker på 3 deler væske.
 1. Trekk kjelen av platen. Sirupen har nå skiftet farge og kan enten være rosa, eller mørkere rødbrun alt etter hvor mye den har kokt inn. Sirupen vil tykne ytterligere etter hvert som den blir kald.
 2. Hell den ferdige sirupen over på en ren flaske eller et glass.

Sirupen holder seg godt lenge. Den smaker kjempegodt til is og pannekaker, du kan smøre den på brødskiva, servere den til viltmiddagen eller som tilbehør til en ost- og spekematanretning. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.