Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydderkokte pærer

Krydderkokte gråpærer

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g sukker til karamell
  • 3 l vann
  • 1,5 kg sukker
  • 4 stk. vaniljestang
  • 3 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel kanel
  • 60 stk. grå pære
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g sukker til karamell
  • 3 l vann
  • 1,5 kg sukker
  • 4 stk. vaniljestang
  • 3 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel kanel
  • 60 stk. grå pære

Slik gjør du

  1. Lag karamell. Når karamellen er gyllen ha i vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
  2. Skrell pærer, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca. 15 minutter, til pærene er glassaktige og gjennomkokte.
  3. Legg pærene i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake til glasset er helt fullt. Skru på lokket. Avkjøl, og oppbevar glassene mørkt og kaldt.

Server gjerne pærene med is og friske bær, eller bruk dem i en god kake. 

 

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB12 06.06.2023 02:00:04