Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydderkokte pærer

Krydderkokte gråpærer

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g sukker til karamell
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. vaniljestang
  • 3 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 30 stk. grå pære
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1288 kcal
Fett 1 g
Protein 5 g
Karbohydrater 296 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ta vare på høstens gleder! Små, søte gråpærer er perfekte å hermetisere, og gir glede gjennom hele vinteren. Krydderlaken me vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker gir pærene ekstra god smak, og kan også brukes til andre typer frukt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g sukker til karamell
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. vaniljestang
  • 3 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 30 stk. grå pære
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1288 kcal
Fett 1 g
Protein 5 g
Karbohydrater 296 g

Slik gjør du

  1. Lag karamell ved å ha 1/4 av sukkeret i en vid kjele og la det smelte på middels varme. Ikke rør i sukkeret og pass på at det ikke brenner seg. Når karamellen er gyllen, hell i vann, resten av sukkeret, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og kok opp.
  2. Skrell pærene og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele småkoke/trekke i ca. 15 minutter, til pærene er gjennomkokte.
  3. Legg pærene i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake til glasset er helt fullt. Skru på lokket. Avkjøl, og oppbevar glassene mørkt og kaldt.

Server gjerne pærene med is og friske bær, eller bruk dem i en god kake. pisket krem eller kald rømme er også godt til.

Tips: Er det lake igjen når glassene er fulle, så kok den inn til den er karamellaktig, og bruk den som saus på is eller i fruktsalat. 

 

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12096, server:MP-PRD-WEB14 13.11.2024 10:05:45