Lagre

Ingredienser

  • 150 g sukker til karamell
  • 3 l vann
  • 1,5 kg sukker
  • 4 stk. vaniljestang
  • 3 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel kanel
  • 60 stk. grå pære
Del

Krydderkokte gråpærer

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 150 g sukker til karamell
  • 3 l vann
  • 1,5 kg sukker
  • 4 stk. vaniljestang
  • 3 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel kanel
  • 60 stk. grå pære

Slik gjør du

  1. Lag karamell. Når karamellen er gyllen ha i vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
  2. Skrell pærer, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca. 15 minutter, til pærene er glassaktige og gjennomkokte.
  3. Legg pærene i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake til glasset er helt fullt. Skru på lokket. Avkjøl, og oppbevar glassene mørkt og kaldt.

Server gjerne pærene med is og friske bær, eller bruk dem i en god kake. 

 

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant