Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordbærfromasj

Jordbærfromasj

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 8 stk. gelatinplater
  • 2 dl rørte jordbær eller andre bær

friske jordbær ev. småkaker til pynt

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en rask og deilig dessert som alle kan få til.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 8 stk. gelatinplater
  • 2 dl rørte jordbær eller andre bær

friske jordbær ev. småkaker til pynt

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter. Vend inn pisket kremfløte.
  3. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Vend den oppløste gelatinen i blandingen med eggedosis og krem. Ha i bærene til slutt og bland lett.
  4. Fyll fromasjen i en stor skål og sett den kaldt.

Pynt desserten med jordbær og server jordbærsaus til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 14.06.2024 15:16:16