Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe med jordbær

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 500 g jordbær
  • 0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ikke alt kan lages året rundt, slik er det med denne desserten. Dette er en deilig vår- og tidlig sommerdessert når det er kommet rabarbra og jordbær i butikker og hager. Desserten smaker av sommer og forelskelse...

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 500 g jordbær
  • 0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet

Slik gjør du

  1. Vask og skrell rabarbraen og skjær den i 2-3 cm biter. Ta vare på skallet.
  2. Kok rabarbraen og skallet i vann og sukker (sukkerlaken) i ca 10 minutter. Skallet gir en fin farge.
  3. Ta ut skallet og bruk en stavmikser for å mose suppen til en glatt røre. Er suppen for tynn, kan den jevnes med litt potetmel (ca 1-2 ss rørt ut i litt kaldt vann). Har du i potetmel, sørg for å koke opp på nytt.
  4. Hell suppen over i suppetallerkner. Skjær jordbærene i skiver og ha disse i suppen. Legg en kule sorbet eller vaniljeis i midten av hver tallerken. Pynt med et helt jordbær på toppen av isen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB14 04.12.2023 00:59:38