Kremfylte krumkakeskåler

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

I stedet for å krumme alle krumkakene til kremmerhus kan man også legge noen av dem over en kopp, slik at det blir til en skål. Krumkakeskåler fylt med krem eller iskrem og bær er en kjempefin dessert.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 34 ts malt kardemomme

Fyll:

  • 12 l vaniljeis
  • 250 g frossen bærblanding

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet og avkjølt smør. Bland mel og kardemomme og bland det inn. La røren svelle 1 time.
  2. Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune. Legg dem raskt over en passe stor kopp, eller rull dem til et tradisjonelt kremmerhus.
  3. Varm opp bærene og tilsett litt sukker etter smak.

Server krumkakeskålene med is og varme bær, eller med tradisjonell multekrem. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.