Kremfylte krumkakeskåler

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lag krumkakene som krumkakeskåler istedenfor kremmerhus! Da får du plass til masse deilig iskrem og lune skogsbær, eller den tradisjonelle multekremen om du vil! En rask og enkel dessert i jula.

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 100 g hvetemel
  • 0,25 ts malt kardemomme

Fyll:

  • 0,5 l vaniljeis
  • 400 g frossen bærblanding

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis.
  2. Smelt smør, og avkjøl det litt før du heller det i eggedosisen.
  3. Bland sammen mel og kardemomme, og rør det inn smeten. La røren svelle i ca. 1 time.
  4. Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune. Legg dem raskt over en passe stor kopp, eller rull dem til et tradisjonelt kremmerhus.
  5. Varm opp bær i en liten kjele, tilsett eventuelt litt sukker eller melis etter smak.

Server krumkakeskålene med iskrem og lune bær.

Av røren i oppskriften får du ca.12 krumkaker. Skal du ikke servere denne desserten til så mange. Oppbevar resten av krumkakene i en kakeboks, og ha is og bær på lur i fryseren. Da er veien kort til en rask og deilig dessert når du er fysen på noe godt, eller får uventede gjester ved en senere anledning. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.