Ingredienser

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 20 stk. fingerkjeks
  • 3 dl kald espressokaffe
  • 2 ss konjakk eller amaretto
  • 4 ss revet kokesjokolade
Del

Tiramisu

(14)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr "ta meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 20 stk. fingerkjeks
  • 3 dl kald espressokaffe
  • 2 ss konjakk eller amaretto
  • 4 ss revet kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
  2. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene inn i ostekremen med en slikkepott. 
  3. Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen, blandet med konjakk (pass på så dem ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.
  4. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca. 1 time før servering.

Panna cotta er en annen italiensk dessert som er kjempepopulær!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant