Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tiramisu

Ingredienser

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 20 stk. fingerkjeks
  • 3 dl kald espressokaffe
  • 2 ss konjakk eller amaretto
  • 4 ss revet kokesjokolade
Del

Tiramisu

(15)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr "ta meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 20 stk. fingerkjeks
  • 3 dl kald espressokaffe
  • 2 ss konjakk eller amaretto
  • 4 ss revet kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
  2. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene inn i ostekremen med en slikkepott. 
  3. Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen, blandet med konjakk (pass på så dem ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.
  4. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca. 1 time før servering.

Panna cotta er en annen italiensk dessert som er kjempepopulær!

Tiramisu

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 24.03.2023 10:05:19