Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Panna cotta med bringebærsaus

Panna cotta med bringebærsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gelatinplater
  • 0,75 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker

Bringebærsaus:

  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 650 kcal
Fett 47 g
Protein 5 g
Karbohydrater 52 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. For en ekstra wow-effekt ha panna cottaen i høye glass, og la den stivne liggende. Lekker og deilig. Server med en frisk bringebærsaus. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gelatinplater
  • 0,75 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker

Bringebærsaus:

  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 650 kcal
Fett 47 g
Protein 5 g
Karbohydrater 52 g

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
  3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene in i den varme blandingen. Legg høye glass stødig i en eggekartong eller en beholder, slik at de holder seg liggende mens blandingen stivner. Hell blaningen i glassene. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering
  4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 11.12.2024 10:22:21