Desserter på grillen

Livet er herlig og sommeren er god, når man kan sitte ute og grille, spise og kose seg utover ettermiddagstimene. Og etter grillmaten kan man grille desserten, og fortsette å nyte sommeren utendørs.

Grilldesserten kan være så enkel som å legge frukt eller bær i aluminiumsfolie og varme på grillen. Lun fruktsalat med råkrem eller portvinsråkrem er like godt som det er enkelt. En annen enkel måte å lage grilldessert på er å lage fruktspyd. Tre fuktede grillpinner med oppskåret frukt som ananas eller aprikos og noen marsmallows innimellom. Legg spydene noen minutter på svak varme på grillen til de blir lune og får fin farge.

Ildfaste former med pai kan gjerne stekes på en grill under lokk. Når man legger ned lokket får grillen en tilnærmet stekeovnsfunksjon. Gode paier på første del av sommeren er ulike varianter med rabarbrapai. På slutten av sommeren er det sesong for blåbærpai eller smuldrepai med iskrem eller vaniljesaus.

Til slutt kan vi bare nevne det aller enkleste av alt. Pakk smultringer i aluminiumsfolie og varm dem litt på grillen. Perfelt følge til kaffen på ettermiddager som er bittelitt kjølige.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.