Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet camembert med jordbær

Desserter på grillen

Alt kan grilles – også desserten! Utnytt ettervarmen på grillen og gi frukt og bær en touch av ild og varme. Da lokker du fram ekstra søtsmak og sparer deg selv for masse arbeid. Enkelt, rustikt og nydelig!

Grillet ananas med romsaus

Frukter som ananas, eple, fersken, pære, banan og mango egner seg godt til grilling. Gjør det enkelt og legg stykker av frukt på direkte varme, og legg dem deretter over i en karamellsaus, gjerne med rom. Eller pakk frukt og bær i folie og dryss over litt sukker. Etter noen minutter på grillen har du en spennende, lun fruktsalat. Server med is, krem eller gresk yoghurt, og måltidet får en perfekt avslutning. 

Også appelsin og grapefrukt kan grilles – skjær dem i to og legg dem på grillen med snittsiden ned noen minutter, og snu den deretter over på indirekte varme og dryss over litt sukker eller honning. La dem ligge i ti minutter før du serverer.

Hveteboller på grillen

Hveteboller på grillen

Ta med deg bolledeigen ut og lag deilige saftige hveteboller på grillen! Deigen klappes ut i mindre emner og stekes på grillen. Pensle med litt smør mens de er varme, og dypp i sukker og kanel. Topp med en syrlig melisglasur for prikken over i’en. En herlig dessert på grillen til familieselskapet eller til kaffekosen på rolige sommerdager. 

Grillet banan

Hvem husker vel ikke barndommens grillede bananer med sjokoladebiter stukket inn? Søtt, klissete og innmari godt! Bananen kan også legges på direkte varme noen minutter, og serveres med karamellsaus og hakkede nøtter. Nam! 

Grillet camembert

Grillet ost er enkelt og knallgodt! Legg osten på direkte varme et minutt på hver side og flytt den over på indirekte varme til den er myk og deilig. Pass på at den ikke får for mye varme, da flyter den utover. Server med honning og nøtter, eller grillede jordbær. 

Dessertpizza med fiken og blåmuggost

Har du grill med lokk, kan den også fungere som stekeovn for pizzabaking! Hva med en dessertpizza? Toppet med deilig grillet frukt og myk ost. Nydelig!

Smuldrepai med rabarbra, bær eller myke plommer, eller en clafoutis – en ovnspannekake med bær, er også desserter som egner seg godt å lage på en grill med lokk.

Dessertspyd på grillen

Deilige grillspyd med masse frisk frukt og klissete marshmallows - en vinner hos kidsa! Husk å legg grillspydene i bløt før du trer på frukt og bær, og eventuelt marshmallows eller formkake. Grill spydene på indirekte varme til frukten er lun og marshmallowsen har fått en gyllen farge. 

Og helt til slutt, det enkleste av alt – la smultringene, eller annet kaffebrød, få nytt liv pakket i aluminiumsfolie og varmet på grillen noen minutter. Akkurat det lille søte du trenger til kaffen som punktum for et perfekt sommermåltid.

Ha en søt og god sommer! 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB12 29.05.2024 19:33:49