Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mandelkjernepudding

Mandelkjernepudding

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 75 g mandler
  • 6 stk. gelatinplater
  • 5 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 75 g maisenna
  • 1 dl sukker
  • 3 dråper mandelessens
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 653 kcal
Fett 45 g
Protein 16 g
Karbohydrater 45 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mandelkjernepudding, eller mandelpudding som mange kaller den, er desserten som får søte barndomsminner til å strømme på. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 75 g mandler
  • 6 stk. gelatinplater
  • 5 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 75 g maisenna
  • 1 dl sukker
  • 3 dråper mandelessens
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 653 kcal
Fett 45 g
Protein 16 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

  1. Skåld mandler. Kok opp vann og mandler i en liten kjele og la det småkoke i ca. 5 minutter. Hell av vannet og gni av skallet på mandlene. Skyll dem i kaldt vann.
  2. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann.
  3. Bland melk, fløte og maizena i en kjele. Kok opp blandingen, og rør godt hele tiden til den tykner. Slå ned varmen, ha i sukkeret og la det småkoke i ytterligere noen minutter til sukkeret har løst seg opp. Blandingen kan lett svi seg, husk derfor å røre hele tiden.
  4. Ta kjelen av platen. Klem ut vannet fra gelatinplatene, og rør dem inn i den varme blandingen en etter en. 
  5. Visp egg lett sammen, og ha det i blandingen sammen med grovhakkede mandler og mandelessens. Ha blandingen over i en litersform, alternativt små porsjonsformer. Avkjøl og sett formen kaldt til puddingen har stivnet.

Server gjerne med en frisk og deilig bærsaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 09.10.2024 15:53:35