Ingredienser

  • 2 stk. egg
  • 75 g mandler
  • 6 stk. gelatinplater
  • 5 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 75 g maisenna
  • 1 dl sukker
  • 3 dråper mandelessens
Del

Mandelkjernepudding

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mandelkjernepudding, eller mandelpudding som mange kaller den, er desserten som får søte barndomsminner til å strømme på. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. egg
  • 75 g mandler
  • 6 stk. gelatinplater
  • 5 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 75 g maisenna
  • 1 dl sukker
  • 3 dråper mandelessens

Slik gjør du

  1. Skåld mandler. Kok opp vann og mandler i en liten kjele og la det småkoke i ca. 5 minutter. Hell av vannet og gni av skallet på mandlene. Skyll dem i kaldt vann.
  2. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann.
  3. Bland melk, fløte og maizena i en kjele. Kok opp blandingen, og rør godt hele tiden til den tykner. Slå ned varmen, ha i sukkeret og la det småkoke i ytterligere noen minutter til sukkeret har løst seg opp. Blandingen kan lett svi seg, husk derfor å røre hele tiden.
  4. Ta kjelen av platen. Klem ut vannet fra gelatinplatene, og rør dem inn i den varme blandingen en etter en. 
  5. Visp egg lett sammen, og ha det i blandingen sammen med grovhakkede mandler og mandelessens. Ha blandingen over i en litersform, alternativt små porsjonsformer. Avkjøl og sett formen kaldt til puddingen har stivnet.

Server gjerne med en frisk og deilig bærsaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant