Fløterand

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Fløterand er en type fløtepudding der fløten ikke skal varmes under tilberedning. Puddingen smaker nydelig, med et friskt preg som passer perfekt sammen med frukt og bær og selvsagt med kompott.

Ingredienser

  • 8 stk gelatinplater
  • ½ dl kokende vann
  • 6 dl kremfløte
  • 4 ss sukker

Slik gjør du

  1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Kok opp vann, trekk kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i det varme vannet i kjelen. 
  3. Visp fløte og sukker til en lett og luftig krem (ikke for stiv - da vil kremen korne seg).
  4. Bland 1-2 ss krem i den smeltede gelatinen, og hell deretter blandingen i en tynn stråle over i kremen. Jobb raskt og rør hele tiden, slik at du unngår gelatinklumper i kremen.
  5. Skyll formen med kaldt vann, og ha i kremblandingen. Bank formen lett i benken for å slippe ut luftbobler, og jevn ut overflaten med en slikkepott. Dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer.
  6. Legg et varmt, fuktig håndkle rundt formen før du hvelver fløteranden på et fat, så glir den lettere ut av formen.

Server gjerne med friske bær og frukt- og bærkompott.

Til oppskriften på 8 porsjoner trenger man en randform, eller lignende, som rommer ca 1 liter.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.