Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SHERRYFROMASJ

Sherryfromasj

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sherry
  • 0,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 294 kcal
Fett 23 g
Protein 4 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sherryfromasj er en gammel klassiker. Den elegante desserten smaker nydelig med friske bær, men gjør seg også godt til kaffen sammen med en liten sjokoladebit.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sherry
  • 0,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 294 kcal
Fett 23 g
Protein 4 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

2. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter, til de er myke.

3. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Smak til med sherry.

4. Kok opp 1/2 dl vann og trekk kjelen til side. Rør inn en og en gelatinplate til de smelter. Hell oppløst gelatin i en tynn stråle i kremblandingen under omrøring.

5. Hell fromasjen i porsjonsglass eller i en større serveringsbolle. Sett fromasjen kaldt til den er stiv. 

Pynt med friske bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB15 25.10.2024 17:46:59