Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SHERRYFROMASJ

Sherryfromasj

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sherry
  • 0,5 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sherryfromasj er en gammel klassiker. Den elegante desserten smaker nydelig med friske bær, men gjør seg også godt til kaffen sammen med en liten sjokoladebit.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sherry
  • 0,5 dl vann

Slik gjør du

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

2. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter, til de er myke.

3. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Smak til med sherry.

4. Kok opp 1/2 dl vann og trekk kjelen til side. Rør inn en og en gelatinplate til de smelter. Hell oppløst gelatin i en tynn stråle i kremblandingen under omrøring.

5. Hell fromasjen i porsjonsglass eller i en større serveringsbolle. Sett fromasjen kaldt til den er stiv. 

Pynt med friske bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 17.04.2024 05:23:20