Sjokolademousse

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En god dessert er selve prikken over i-en etter et godt måltid. La deg friste av sjokolademousse, som du vil imponere stort ved å servere. Mousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen. Kjempelekkert og utrolig godt!

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 225 g kokesjokolade
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 stk. eggehvite
  • 100 g melis

Slik gjør du

Pass på å ha romtempererte egg.

1. Pisk fløte til en myk krem og sett den kaldt.

2. Knekk sjokoladen i mindre biter i en glassbolle. Sett bollen over en kjele med litt vann, og smelt sjokoladen forsiktig over vannbadet. Bruk lav temperatur og rør litt underveis. Trekk sjokoladen til side, og rør ut de siste klumpene. Sjokoladen bør ikke være for varm. 

Du kan smelte sjokoladen i mikroen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør i mellom hver gang.

3. Stivpisk eggehviter. Start på lav hastighet slik at det dannes små bobler. Øk hastigheten litt og tilsett melis. Pisk til eggehvitene er så stive at du kan snu bollen på hodet uten at eggemassen faller ut.

4. Pisk eggeplommene raskt sammen og bland i den smeltede sjokoladen.

5. Sjekk at sjokolademassen ikke er for varm, og vend inn den piskede kremen.

6. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott. Ikke rør for mye - du vil ha mest mulig luft i sjokolademoussen din.  

7. Ha moussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Sett formene kjølig i minst 2 timer før servering. Pynt gjerne sjokolademoussen med friske bær, mandelflak eller pisket krem. 

Sjokolademoussen kan lages 1-2 dager på forhånd.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.