Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladepudding

Sjokoladepudding

Ingredienser

porsjoner

SJOKOLADEPUDDING

  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 100 g grovhakket sjokolade

Vaniljesaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • frøene fra 0,5 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 458 kcal
Fett 33 g
Protein 8 g
Karbohydrater 31 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (28)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sjokoladepudding er desserten man husker fra barndommen som fortsatt er barnslig god. Lag den gjerne i små porsjonsskåler, og server med hjemmelaget vaniljesaus, pisket krem og revet sjokolade. Da passer den kjempefint som en dessert på tapasbordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

SJOKOLADEPUDDING

  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 100 g grovhakket sjokolade

Vaniljesaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • frøene fra 0,5 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 458 kcal
Fett 33 g
Protein 8 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

1. Lag vaniljesaus. Ha eggeplommer i en bolle. Kok opp melk, kremfløte, sukker og frø fra vaniljestang, slik at sukkeret løser seg opp. Sil melk- og fløteblandingen forsiktig over eggeplommene mens du visper kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp, se til at det ikke koker. Rør med en slikkepott til det tykner.

2. Lag sjokoladepudding. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.

3. Kok opp melk, kremfløte og sukker i en kjele, slik at sukkeret løser seg opp. Trekk kjelen av platen og rør inn sjokolade. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå noen minutter.

4. Hell blandingen i små former, eventuelt en stor form. Sett dem i kjøleskapet til puddingen blir stiv, ca. 2 timer.

Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus, litt pisket krem og revet sjokolade. 

Ønsker du å lage sjokoladepuddingen i én stor form bør du tilsette en ekstra gelatinplate. Du kan også hvelve sjokoladepuddingen over på en tallerken og pynte den. Dekk formen med plastfolie eller dypp formen i varmt vann for å få puddingen enkelt ut av formen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 09.10.2024 14:59:39