Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladepudding

Sjokoladepudding

Ingredienser

porsjoner

SJOKOLADEPUDDING

  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 100 g grovhakket sjokolade

Vaniljesaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • frøene fra 0,5 stk. vaniljestang
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (28)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sjokoladepudding er desserten man husker fra barndommen som fortsatt er barnslig god. Lag den gjerne i små porsjonsskåler, og server med hjemmelaget vaniljesaus, pisket krem og revet sjokolade. Da passer den kjempefint som en dessert på tapasbordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

SJOKOLADEPUDDING

  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 100 g grovhakket sjokolade

Vaniljesaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • frøene fra 0,5 stk. vaniljestang

Slik gjør du

1. Lag vaniljesaus. Ha eggeplommer i en bolle. Kok opp melk, kremfløte, sukker og frø fra vaniljestang, slik at sukkeret løser seg opp. Sil melk- og fløteblandingen forsiktig over eggeplommene mens du visper kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp, se til at det ikke koker. Rør med en slikkepott til det tykner.

2. Lag sjokoladepudding. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.

3. Kok opp melk, kremfløte og sukker i en kjele, slik at sukkeret løser seg opp. Trekk kjelen av platen og rør inn sjokolade. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå noen minutter.

4. Hell blandingen i små former, eventuelt en stor form. Sett dem i kjøleskapet til puddingen blir stiv, ca. 2 timer.

Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus, litt pisket krem og revet sjokolade. 

Ønsker du å lage sjokoladepuddingen i én stor form bør du tilsette en ekstra gelatinplate. Du kan også hvelve sjokoladepuddingen over på en tallerken og pynte den. Dekk formen med plastfolie eller dypp formen i varmt vann for å få puddingen enkelt ut av formen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 16:07:28