Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bærkompott

Bærkompott

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl vann
  • 100 g sukker
  • 400 g frosne skogsbær
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 ss potetmel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en rask og enkel bærkompott som du kan lage av enten ferske eller frosne bær. Her har vi valgt å bruke frosne bær, noe som er lett å få tak i hele året.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl vann
  • 100 g sukker
  • 400 g frosne skogsbær
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Ha vann og sukker i en kjele, kok opp og tilsett bærblandingen
    Tips: Kok gjerne bærene sammen med krydder som f. eks kanel, stjerneanis, vanilje eller kardemomme.
  2. Bland sammen potetmel og vann og hell blandingen over bærene.  Rør forsiktig slik at ikke bærene blir knust. Kok opp en gang til, og når kompotten har blitt tykk i konsistensen er den klar.

Bærkompotten kan serveres både varm og kald og passer ypperlig sammen med hjemmelaget iskrem eller som tilbehør til karamellpudding eller riskrem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 22.07.2024 20:08:45