Bærkompott

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Dette er en enkel og snarlaget bærkompott som kan lages av ferske eller fryste bær. Her har vi valgt å bruke frosne bær, noe som er lett å få tak i hele året.

Ingredienser

  • 1 dl vann
  • 100 g sukker
  • 400 g frossen bærblanding
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Ha vann og sukker i en kjele, kok opp og tilsett bærblandingen
    Tips: Kok gjerne bærene sammen med krydder som f. eks kanel, stjerneanis, vanilje eller kardemomme.
  2. Bland sammen potetmel og vann og hell blandingen over bærene.  Rør forsiktig slik at ikke bærene blir knust. Kok opp en gang til, og når kompotten har blitt tykk i konsistensen er den klar.

Bærkompotten kan serveres både varm og kald og passer ypperlig sammen med hjemmelaget iskrem eller som tilbehør til karamellpudding eller riskrem.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.