Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordbærmousse med sjokoladesaus

Jordbærmousse med sjokoladesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g jordbær
  • 2 ss sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stk. eggeplomme
  • 2 stk. eggehvite
  • 50 g melis

Sjokoladesaus:

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g mørk kokesjokolade
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel jordbærmousse toppet med syndig god sjokoladesaus burde være midt i blinken til Valentines. Hvis du virkelig er ute etter å krone kvelden med en romantisk stemning kan man servere moussen i stor bolle, og spise med hver sin skje. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g jordbær
  • 2 ss sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stk. eggeplomme
  • 2 stk. eggehvite
  • 50 g melis

Sjokoladesaus:

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Rens og del alle jordbærene . Sett av halvparten til pynt.
  2. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm raskt opp under omrøring  til sukkeret er helt løst opp. Kjør med en stavmikser til fin puré. Passér gjerne gjennom en fin sil for å få den helt glatt. Avkjøl helt.  
  3. Skill eggene i plommer og hvite. Bland eggeplommene inn i jordbærpuréen. 
  4. Pisk eggehvitene til de danner mykt skum, Tilsett melis i et par omganger og pisk videre til det danner seg myke topper. 
  5. Visp fløten til krem med en håndvisp.
  6. Vend den piskede kremen inn i jordbærmassen. Ta litt av massen og vend forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. Vend deretter eggehvitene inn i jordbærmassen med lett hånd. Ikke rør mer enn nødvendig, da vil moussen bli mindre luftig. 
  7. Fordel moussen i skåler eller glass. Dekk til og sett kaldt i minst en time.
  8. Lag sjokoladesausen: Kok opp fløten i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen helt.
  9. Hell litt sjokoladesaus i skålene før servering, og pynt med resten av jordbærene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 28.05.2024 17:57:43