Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. eple
  • 6 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En klassisk dessert. Den perfekte blanding av søtt og syrlig, mykt og knasende.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. eple
  • 6 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.
  2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.
  3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
  4. Pisk fløten luftig.
  5. Anrett eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

 

Har du ferdig eplemos, kan du selvføgelig bruke den. Til 4 porsjoner trenger du ca. 3-4 dl eplemos.

Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget brødrasp!

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB13 06.06.2023 02:36:32