Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Tilslørte bondepiker

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 3 stk. eple
  • 6 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte
Del

Tilslørte bondepiker

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En klassisk dessert. Den perfekte blanding av søtt og syrlig, mykt og knasende.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 3 stk. eple
  • 6 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.
  2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.
  3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
  4. Pisk fløten luftig.
  5. Anrett eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

 

Har du ferdig eplemos, kan du selvføgelig bruke den. Til 4 porsjoner trenger du ca. 3-4 dl eplemos.

Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget brødrasp!

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB11 03.12.2022 17:48:17