Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitronfromasj

Sitronfromasj

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. gelatinplater
  • 3 ss varmt vann
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • finrevet skall og saft av 2 stk. sitron
  • 6 stk. eggehvite
  • 125 g bjørnebær
  • 8 blader frisk sitronmelisse til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget sitronfromasj er syrlig, frisk og luftig, og den perfekte avslutningen på en god middag. Fromasjen kan du lage ferdig minst én dag før du skal servere den, og fylle den i porsjonsglass eller i en stor skål.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. gelatinplater
  • 3 ss varmt vann
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • finrevet skall og saft av 2 stk. sitron
  • 6 stk. eggehvite
  • 125 g bjørnebær
  • 8 blader frisk sitronmelisse til pynt

Slik gjør du

  1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut det meste av vannet og ha gelatinet i en liten kjele sammen med det varme vannet. Varm forsiktig opp til gelatinet er flytende. 
  2. Pisk eggeplommene og halvparten av melisen til tykk og lys eggedosis.  Bland inn sitronsaft- og finrevet skall, og visp inn det flytende gelatinet i en fin stråle.
  3. Visp fløten til myk krem og vend kremen inn i eggeplommene.
  4. Pisk eggehvitene med resten av melisen til de danner myke topper. Bland litt av sitronkremen med de piskede eggehvitene, og vend deretter alt sammen med lett hånd. Ikke bearbeid massen for mye, da kan den kollapse. 
  5. Hell fromasjen i en porsjonsformer eller i en stor skål. Dekk med plastfolie og sett kaldt i minst 3 timer. 
  6. Pynt med bjørnebær, finstrimlet sitronskall og sitronmelisse ved servering.
Tips: Sitron kan byttes ut med andre sitrusfrukter eller for eksempel pasjonsfrukt eller moste bær. Unngå ananas og kiwi, som inneholder enzymer som gjør at gelatinet ikke vil stivne.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 22.07.2024 07:04:45