Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Nakkekoteletter

SvinNakkekoteletter

Nakkekoteletter er skiver skåret fra svinenakken. Kotelettene har isprengt fett som gir både smak og saftighet. Under steking vil en del av dette fettet smelte og sive ut i pannen. Det ytre fettet er enkelt å skjære vekk etter steking.

Nakkekoteletter

Tilberedning

Brun kotelettene 2-3 minutter på hver side i en varm panne. La kotelettene ettersteke på lav varme i ca. 5 minutter.

Nakkekoteletter kan også tilberedes på tradisjonelt vis i en leirgryte eller ildfast form. Brun kotelettene først raskt i en varm panne og legg dem deretter i en ildfast form sammen med vann og hakket løk. Beregn 2 timer på 175 °C, og du får svært møre koteletter og nydelig kraft til saus.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 250 g nakkekoteletter per person.

Alternative råvarer

Svinekoteletter


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Koteletter til raske og smakfulle middager

  • Koteletter med vri

  • Grilltider, metoder og temperaturer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2024 13:33:27