Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkun Kalkunlår

KalkunKalkunlår

Når man deler opp en kalkun selv kan man skjære ut lårene. 

Kalkunlår

Kalkunlår

Brett lårene ut til siden og skjær over ved leddfestet, slik at lårene løsner. Del gjerne lårene i to ved kneleddet. Overlårene er de mest kjøttfulle. Ben ut overlårene og bruk dem til en liten lårstek eller skjær kjøttet til grytekjøtt i terninger.

I kalkunklubbene sitter det flere kraftige sener som ligner tynne ben. Disse bør fjernes. Resten av kjøttet kan gjerne skjæres i terninger og brukes til grytekjøtt.

Kalkunlår brukes også til produksjon av pålegg og andre bearbeidede kalkunprodukter.

Tilberedning

Surr benfrie overlår til to små steker. Brun stekene i en panne og stek dem i ovn på 125 °C til de har kjernetemperatur på 72 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

72 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g benfri kalkunstek eller grytekjøtt per person.


Aktuelle oppskrifter



Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 08:25:49