Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nakkekoteletter med balsamicoglaze

Nakkekoteletter med balsamicoglaze

Ingredienser

porsjoner

Honning- og balsamicoglaze:

  • 1 dl honning
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 0,5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 stk. fennikel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 726 kcal
Fett 48 g
Protein 41 g
Karbohydrater 33 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nakkekoteletter av svin en mørt, saftig og smakfullt. Med balsamico, sennep og honning får kotelettene ekstra god smak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Honning- og balsamicoglaze:

  • 1 dl honning
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 0,5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 stk. fennikel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 726 kcal
Fett 48 g
Protein 41 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

  1. Ta kotelettene ut av pakken og la dem ligge på benken og tempereres.
  2. Bland sammen ingrediensene til glazen. Urtene kan godt være hele på kvisten. Sett til side.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  3. Varm en stekepanne med halvparten av olivenoljen. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i pannen til de har fått fin farge på begge sider.
  4. Senk varmen og hell glazen over kotelettene. La det hele stå og småkoke i 3-4 minutter til glazen tykner.  Snu kotelettene og øs glaze over. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
  5. Trekk stekepannen av varmen og la kotelettene hvile litt.
  6. Varm en ny stekepanne med olje. Skjær fennikel i 1 cm tykke skiver som henger sammen i rotfestet. Stek skivene i pannen til de har fått fin farge og du lett kan stikke en spiss kniv gjennom rotfestet. Krydre med salt og pepper.
  7. Fordel koteletter og fennikel på fire tallerkener og drypp noe av glazen over.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 12.10.2024 11:26:17