Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Bogplomme

StorfeBogplomme

Bogplommen er det møreste stykket på bogen og er ypperlig til oksestek. Bogplomme er også godt egnet til finere gryteretter.

Storfe bogplomme

Tilberedning

Stek oksestek i ovn på 125 °C. 1,5 kg oksestek trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Skjær bogplomme i passe store biter i forhold til gryteretten som skal lages. Brun kjøttet raskt i varm panne, og la det deretter trekke i vann/kraft i ca. 1 time til kjøttet er mørt.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

65 °C (medium stekt)

70 °C (gjennomstekt)

Beregning per person

Beregn ca. 200 g oksestek per person.

Alternativ råvare

Til oksestek kan du i stedet for bog bruke mørnet høyrygg, rundstek eller flatbiff.

Alternativt grytekjøtt er høyrygg.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Stek til livets store dager

  • Slik lager du gryterett

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 08:31:17