Nakkekoteletter med stekt agurk

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Nakkekoteletter er rask, god og tradisjonsrik hverdagsmat som kan varieres i det uendelige med ulike tilbehør. Har du en agurk i kjøleskapet lager du denne retten på få minutter!

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter av svin
  • 2 ss olje til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 2 stk agurk
  • 2 stk oransje paprika
  • 1 stk rød chili

  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

Du trenger: Nakkekoteletter, agurk, paprika, chili, crème fraîche, olje, salt og pepper. 

1. Skrell agurk og del den i to, så i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut frøene i midten. Skjær agurken i skiver.

2. Rens paprika og chili. Skjær paprika i grove biter, chili i skiver. 

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

3. Lag små snitt i fettranden, slik at koteletten steker jevnt. Brun kotelettene 2-3 minutter på begge sider i en varm stekepanne med olje. La kotelettene ettersteke på lav varme i ca. 5 minutter.

4. Stek agurk,paprika og chili i en stekepanne med litt olje til grønnsakene er møre, 2-3 minutter.

5. Bland sammen crème fraîche og grovmalt pepper. 

Server saftige nakkekoteletter med stekte grønnsaker og krydret crème fraîche.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.