Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Culotte

StorfeCulotte

Culotte er forlengelsen av bankekjøttet og ligger over mørbraden bak på dyret. Den blir forholdsvis mør dersom den blir mørnet. Culotte egner seg som grytekjøtt eller en liten stek. Du kan også finne culotte i butikken som picanha.

Culotte utside

Culotte

Culotte er skåret av den tynneste enden av bankekjøttet, og blir som oftest solgt med fettlokket på. I Danmark har dette stykket blitt brukt mye som en liten stek, mens i Norge har den stort sett blitt brukt til karbonadedeig. Den har som bankekjøttet relativt mye bindevev og egner seg best til kokte retter eller gryteretter, men er den godt mørnet kan den brukes som en liten stek.

Tilberedning

Snitt fettkappen og krydre med salt og pepper. Stek culotte i ovn på 175 °C til ønsket kjernetemperatur. Steketid er 45-60 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

58-60 °C eller maks 65 °C

Beregning per person

Beregn 150 g culotte per person til gryteretter, og 200 g per person dersom culotten stekes som stek.

Alternative råvarer

Tri-tip (cuvette/california steak)


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Slik lager du gryterett

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Salt kjøtt

  • Søndagsfavoritter


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 12:24:53