Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Grytekjøtt

ReinsdyrGrytekjøtt

Grytekjøtt fra reinsdyr kommer både fra nakke, bog, side og lår.

Grytekjøtt fra reinsdyr kommer både fra nakke, bog, side og lår.

Reinsdyr grytekjøtt

Tilberedning

Skjær grytekjøtt i passe store biter i forhold til gryteretten som skal lages. Brun kjøttet raskt i varm panne, og la det deretter trekke i vann/kraft i ca. 1 time til kjøttet er mørt.

Grytekjøtt med ben må koke/trekke i 1,5 – 2 timer til kjøttet er så mørt at det slipper bena. I enkelte oppskrifter skal kjøttet brunes før koking. Koke- og grytekjøtt fra voksne reinsdyr trenger lengre koketid enn fra unge dyr. Beregn ca. 3 timers koketid for kokekjøtt fra voksne dyr (f.eks. fra villreinjakt).

Beregning per person

Beregn ca. 200 g benfritt grytekjøtt per person.

Har du kokekjøtt med ben bør du beregne ca. 300 g per person.

Alternative råvarer

Grytekjøtt fra elg, hjort eller storfe.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Øl til kjøtt

  • I den sorte gryte


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2024 13:43:13