Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svinehode

SvinSvinehode

Svinehodet består av meget smakfullt og godt kjøtt, noe fett og mye ben. Tradisjonelt er svinehodet blitt brukt for å lage hodesylte, som er ett av julens gode kjøttpålegg.

Denne kan deles opp i

Svinehode

Tilberedning

La hodet ligge i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer. Legg hodet i en stor kjele og hell over kokende varmt vann. Kok opp og la svinehodet trekke i 2-2,5 timer til kjøttet løsner fra bena.

Alternative råvarer

Du kan også lage sylte ved å bruke ribbe til å lage ribbesylte, man kan bruke buklist til buklistsylte eller man kan bruke kjøtt fra bogen.


Svinehode kan deles opp i


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Hjemmelaget julepålegg


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 13:10:57