Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Oksestek

StorfeOksestek

Oksestek er en klassiker som vekker gode minner for mange, og som aldri vil gå av moten. En mør og saftig oksestek passer til alle livets store anledninger – og til søndagsmiddagen.

Oksestek av mørbrad

Tilberedning

Stek oksestek i ovn på 125 °C. 1,5 kg oksestek trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g oksestek per person.

Alternative råvarer

Oksestek kan lages av både rundstek, flatbiff, mørnet bog og mørnet høyrygg i tillegg til mørbrad.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Stek til livets store dager

  • Søndagsfavoritter

  • Menyer

  • Valg av magert kjøtt

  • Slik lager du gryterett

  • Svigermor på middag?

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2024 11:33:46