Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Baby back spareribs

SvinBaby back spareribs

Baby back spareribs, også kalt baby back ribs, er bena som sitter på koteletten. Spareribsen blir krydret og grillet. Grillentusiaster tilsetter gjerne litt røkflis i grillkullet for å få den rette røksmaken på ribsen. Dette er sommerens kosemat!

Baby back spareribs

Tilberedning

På rå baby back spareribs bør man ta av hinnen som ligger på bena. Det kan være noe vanskelig, men vil gjøre spareribsen mye mørere. Rub ribsene med grillkrydder og grill dem på lav temperatur, det vil si indirekte varme. Ved 100 °C kan man beregne 4 timers grilltid. Den siste timen kan man pensle dem med bbq-saus hvert 20. minutt. Bruker man 175 °C kan man beregne 2 timers grilltid, men pass på at de ikke blir tørre.

Beregning per person

Beregn ca. 500 g spareribs per person. Mye av vekten er bein.

Alternative råvarer

St. Louis style spareribs er mer kjøttfulle enn baby back spareribs, men finnes kanskje ikke i alle butikker. Et annet alternativ er å bruke grillribbe, som er en norskere variant av amerikansk spareribs.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Hvilken grill skal jeg velge?

  • Bli en grillgeek!

  • Grilltider, metoder og temperaturer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 12:29:01