Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Bryst/bibringe i skiver

StorfeBryst/bibringe i skiver

Oksebryst er kjøtt med mye ben, noe sener og isprengt fett. Bibringe er kjøtt med mye ben og bindevev og regnes som kokekjøtt fordi det trenger lang tilberedningstid for å bli mørt. Kjøttet er svært godt egnet til supper og gryteretter som trenger lang koketid, og gir svært god smak på kraften til suppen eller gryteretten man lager.

Oksebryst i skiver

Tilberedning

Ferskt eller lettsaltet oksebryst må trekke i vann/kraft på 85-90 °C i 2-2,5 timer for å bli godt og mørt.

Beregning per person

Beregn 250-300 g oksebryst/bibringe med ben per person.

Alternative råvarer

Alternativt koke- og grytekjøtt er høyrygg eller bog  fra storfe, som er det vanligste kokekjøttet.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Koke- og grytekjøtt

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Salt kjøtt

  • Koking av kjøtt

  • Kunsten å koke kjøtt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2024 09:48:19