Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sesambiff med lun salat

Koteletter med vri

Koteletter er rask og rimelig hverdagsmat som alle liker. Nå vil vi gjerne vise deg hvor enkelt du kan variere kotelettmiddagene ved å tenke litt nytt.

Du trenger ikke steke kotelettene hele med ben. Fjern fettranden og skjær vekk ben, så sitter du igjen med et flott stykke ytrefilet, rett og slett. Det er et magert produkt som er raskt å tilberede og som er et supert utgangspunkt for mange ulike retter.

Lag svinebiffer

Kotelett uten fettrand og ben kan brunes raskt i en stekepanne på sterk varme i ca. 1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme og la dem ettersteke i ca. 3 minutter på hver side. En variasjon til denne stekte fileten er å panere denn i brødrasp, slik at den får en smakfull, sprø overflate. Bruk da lavere varme for at paneringen ikke skal bli brent.

Du kan også banke den benfrie koteletten lett ut mellom to lag plastfolie og panere den som til en schnitzel eller fylle den som en rulade. Eller skjær et vertikalt snitt i fileten som en lomme, legg inn ønsket fyll og fest med en tannpirker eller to.

Strimlet svinekjøtt med mange muligheter

Når benet er fjernet på koteletten er det lett å skjære den i strimler eller i tynne skiver til wok, gryter, supper eller grillspyd. Det går raskt å steke, og tar bare et par minutter ved god varme. Du kan også tilsette strimlene rett i suppa og la dem trekke ca. 5 miutter. Kjøttet er allerede mørt.

Under finner du mange tips til varierte kotelettmiddager som passer i en hektisk hverdag. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 25.05.2024 04:46:51