Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Bryst/bibringe

StorfeBryst/bibringe

Oksebryst/bibringe er kjøtt med mye ben, noe sener og isprengt fett, og regnes som kokekjøtt fordi det trenger lang tilberedningstid for å bli mørt. 

Oksebryst

Oksebryst/bibringe kan brukes til supper og gryteretter som trenger lang koketid, som for eksempel lapskaus og kjøttsuppe. Oksebryst selges også lettsaltet (saltkjøtt) og kan serveres som sprengt oksebryst, salt lapskaus og erter kjøtt og flesk. Kjøttet blir også brukt til produksjonskjøtt.

Tilberedning

Oksebryst/bibringe må trekke i vann/kraft på 85-90 °C i 2-2,5 timer for å bli godt og mørt.

Beregning per person

Beregn 250-300 g oksebryst/bibringe med ben eller 200 g oksebryst/bibringe uten ben.

Alternative råvarer

Alternativt koke- og grytekjøtt er høyrygg og oksebog. 


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Koke- og grytekjøtt

  • Salt kjøtt

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Koking av kjøtt

  • Kunsten å koke kjøtt

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 11:35:47