Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svinelabb

SvinSvinelabb

Svinelabb består for det meste av sener, fett og brusk. Lettsaltet og kokt blir den til syltelabber, som er en delikatesse på julebordet.

Denne kan deles opp i

Svinelabb

I eldre tid var det vanlig at man kokte syltelabber av svinelabbene. Etter at grisen var slaktet og ferdig oppdelt ble labbene vasket og renset, og lagt i kaldt vann én til to dager før de ble kokt møre. Etter koking ble syltelabbene lagt i syltelake. Etter et par dager var de passe salte, men kunne fortsatt oppbevares i laken en god stund.


Svinelabb kan deles opp i


Aktuelle artikler

  • Den sære julematen

  • Svinekjøtt: På kjøkkenet


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 13:55:46