Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrskav

ReinsdyrReinsdyrskav

Reinsdyrskav eller finnbiff er tynne skiver av reinsdyr. Skav er magert kjøtt som bør stekes halvtint for å få best resultat. Da blir det saftig og godt. Finnbiff er dessuten navnet på en enkel gryterett laget med reinsdyrskav.

Reinsdyrskav eller finnbiff er tynne skiver av reinsdyr. Skav er magert kjøtt som bør stekes halvtint for å få best resultat. Da blir det saftig og godt. Finnbiff er dessuten navnet på en enkel gryterett laget med reinsdyrskav.

Reinsdyrskav

Tilberedning

Fres reinsdyrskav raskt i små porsjoner i en varm stekepanne eller gryte med margarin, 3-4 minutter. Da er kjøttet klar til bruk i wraps, pitabrød eller et varmt smørbrød.

Til finnbiff brunes reinsdyrskav først raskt på sterk varme. Tilsett så vann/kraft og la kjøttet koke eller trekke i ca. 15 minutter. Ha i rømme, melk, hvetemel og eventuelt andre ingredienser og kok videre i 10 minutter.

Reinsdyrskav kan også kvernes og brukes til reinsdyrburger, reinsdyrpaté eller reinsdyrpølser eller legges direkte på pizza som fyll.

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyrskav per person.

Alternative råvarer

Lammeskav eller elgskav



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Viddas «fastfood»

  • Raske retter med reinsdyr

  • Genial gryte

Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 09:20:03