Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Kjøttdeig av reinsdyr

ReinsdyrKjøttdeig av reinsdyr

Kjøttdeig av reinsdyr, eller reinsdyrhakkk som det også kalles, kan brukes som vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig til karbonader, viltkaker, ovnsretter, pytt i panne og lignende. Kvernet reinsdyrkjøtt brukes også til spekepølseproduksjon.

Kjøttdeig av reinsdyr

Tilberedning

Kjøttdeig av reinsdyr stekes på samme måte som vanlig kjøttdeig. Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før du legger kjøttdeig i panna. Stek ikke mer enn 200-300 g kjøttdeig av gangen, og la den steke litt før du begynner å røre i den.

Beregning per person

Hvor mye kjøttdeig du bør beregne per person varierer med hvilken type rett du lager.

Alternative råvarer

Kvernet reinsdyrskav, kjøttdeig av elg eller hjort, kjøttdeig av storfe eller karbonadedeig.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Hvordan steke kjøttdeig?

  • Raske retter med reinsdyr

  • Hva er spekemat og spekepølser?


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 11:25:11